maandag 26 oktober 2009


Wat een mooie dag wat klinkt dat raar,maar het was zo mooi hoe we afscheid hebben kunnen nemen van Ben.Mijn schoonzus en haar kinderen hadden het allemaal schitterend geregeld van begin tot het eind.Ze hebben kracht gekregen van God maar ook door de liefde die ze voor elkaar hebben,liefde geeft ook zoveel kracht.

Het was mooi dat we met zijn alle bij Ben ,die gisteren in de kist was gelegen, op het leven mochten proosten allemaal nog persoonlijk afscheid konden nemen als je dat wilde.

Om 12 uur deden Thea en haar kinderen en nog twee familieleden de kist dicht om half een vertrokken we naar de kerk,eerst reden we langs het bedrijf van Ben.

De kerkdienst was mooi ,met veel mooie woorden.Mijn klein kanjers hadden ook een taak zij mo- chten een bloemstuk dragen uit de kerk en naar de begraafplaats,wat deden die twee het super allemaal,af en toe kwam er een vraag en een mening wat ze vonden zo geweldig wat erin hun kopjes omgaat,dit geeft mijn ook een rustig gevoel ,soms.

Bij de begraafplaats waren echt heel veel mensen we maakte met zij alle een erehaag van mensen waar hij op de schouders naar zijn graf werd gedragen,waar Ben zijn laatste rustplaats kreeg.

Wij hebben herinneringen ,van een geweldige vader voor zijn kinderen en een super man voor Thea. Een fijne zwager voor ons, met oor ,en oog voor ieder.
Ik heb enorm veel bewondering voor Thea en haar kinderen hoe zij dit allemaal deden,al wist ik het al maar nu nog meer, hoe belangrijk een familieband is er zijn als je elkaar nodig heb.Dat voelt goed om er voor elkaar te zijn en te delen.

Achter op het boekje van de kerkdienst stond een mooi spreuk dit ik even wil meenemen.


Ware liefde is niet elkaars hand vasthouden,

maar elkaars hart vasthouden.


Een dag welke we eigenlijk niet mee willen maken maar , waar we op ieder zijn eigen manier toch rijker van zijn geworden in vele opzichten.....



6 opmerkingen:

  1. Dag lieverd,

    Ja afscheid nemen is nooit leuk, en zeker niet als het voor altijd is.
    Maar je neemt de goede herinneringen mee in je hart. En daar mag je het nog heel lang koesteren.

    Liefs Marjolijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet uit mijn eigen ervaring hoe belangrijk het is als zo'n dag mooi wordt genoemd.Het is het allerlaatste wat je kunt doen en dat geeft voor de nabestaanden een een bron van rust. Je hebt genoeg aan het verdriet van het missen.
    Ik wens de familie en jullie veel sterkte.
    Liefs Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi lieve Monique,
    Raar he dat je van zulke droevige dagen zoveel kracht krijgt. Wat een super mooi gedichtje is dat bedankt dat je het wilde delen. We willen jou en je kanjers morgen veel kracht geven, ga ervoor hoor! Sterkte.
    We steken weer een extra kaarsje op.
    Lieve groetjes, Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Monquie,
    Heel veel sterkte morgen ook Eef een je dames

    Kus Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Monique,
    In gedachten ben ik morgen de hele dag bij je. Ik hoop toch zo voor je dat het morgen toch alles mee zal vallen, ondanks je donkere voorgevoel. Heel veel kracht, sterkte en liefs, ook voor Eef, Lianne en Milou.
    Dikke knuffel, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Monique,

    Jeetje wat was je gister sterk en wat las je het gebed mooi voor............ .
    Je voelde inderdaad de warmte uitstralen vanuit je schoon familie.
    Die warmte heb ik de afgelopen dagen ook gevoeld.
    Wat een mooie kerkdienst met inderdaad veel warme woorden. En wat een mensen......... . De kerk zat helemaal vol. Ook op de begraafplaats was het druk en ondanks de kou voelde het warm aan.
    Een mooi afscheid, helpt je toch bij het verwerken van dit grote verlies.

    Liefs Eline

    BeantwoordenVerwijderen