zaterdag 11 juni 2011

Inleveren

Wat gaat het snel ,anderhalve week geleden fietste ik nog met mijn mannetje naar Delft om mijn pruik op te halen en naar het ziekenhuis.Nu durf en kan ik niet meer fietsen,lopen is ook niet eenvoudig gaat wel maar langzaam en met steun van tafels deurposten en muren heb ik enige zekerheid met lopen.Ook is de rollator weer in huis,met tegen zin en woede van mijn. Dit is echt inleveren mensen dit wil ik niet maar heb geen keus dit is mijn pad en probeer daar dan maar zo mijn weg over die steentjes te vinden.Ook gaan we een rolstoel regelen want ik kan niet alleen maar binnen zitten en een beetje door de tuin lopen,zo groot is hij ook niet wel mooi alles bloei en de zonnebloem groeien hard nu met deze regenbuien.
Jullie lieve reactie zijn warm en meelevend en geven mijn en mijn kanjers, echt steun al zal dat voor jullie niet zo voelen.
De bezoekjes die ik krijg ,de knuffels en hulp  ,de lieve cadeautjes zijn fijn blijft moeilijk om hulp te vragen maar echt nodig want zie dat ik daar echt geen energie voor heb.Zelf Lianne is door haar vriendinnen niet vergeten en verwend met lieve dingetjes en woorden dat is heel mooi en fijn voor haar.Doseren  van bezoek moet ik ook dat kost me zelf energie maar ik geniet er ook van en de tijd gaat door dat is ook fijn.Voor EEf is de hulp ook fijn al wil hij zelf ook dingen blijven doen,voor hem is dit ook allemaal heel snel en help enorm veel en is er voor mijn,en mijn kanjers. Dit weekend gaan we rustig aan doen en denken aan wat er allemaal nog moet gebeuren de komende tijd,dit geeft mijn ook rust met name voor de nacht.
Lianne heeft veel last van haar beugel echt balen voor haar en voel me zo vervelend omdat ik er niet 100% voor haar kan zijn,ze is zo stoer en sterk op haar manier.Milou gaat zo haar gangetje buiten spelen beetje t.v. kijken de vraag om een spelletje is nog niet gekomen hoop dat ik daar weer energie voor heb als ze er naar vraagt.
Dinsdag hebben we een gesprek met de radioloog en weten weer meer hoe verder!!
Fijn weekend allemaal en geniet van alle kleine en grote dingen en besef hoe kostbaar je n mobiliteit is.

12 opmerkingen:

  1. hoi Monique inderdaad een fijn weekend en doe maar lekker rustig aan en geniet met z'n viertjes daar zeker van.

    knuffel Merian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee dappere Dodo,
    Wat een kanjer ben je toch en wat een enorme bewondering en respect heb ik voor jou!!
    Maar ook voor Eef en de meiden natuurlijk.
    Je hebt belooft te bellen als het nodig is en vertrouw dat je dat ook doet. Hopelijk kunnen wij met z'n allen zo jullie zorgen iets verminderen.
    Probeer te genieten van het weekend en van de warmte die aan alle kanten op je afkomt.

    Dikke kus en in gedachten bij je,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gaat het verschrikkelijk snel en wat moet je veel inleveren... Heel verdrietig dat je toch een rollator en misschien een rolstoel nodig hebt. Ik herken zo goed dat gevoel dat je wereld kleiner wordt (ik was toen moe door de leveruitzaaiingen, ik kon wel goed lopen). Bij mij heeft de chemo goed geholpen, ik hoop dat er voor jou ook nog behandelingen mogelijk zijn. Fijn weekend, ik hoop dat je nog even naar buiten kunt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Monique, hier worden we heel stil van..... . Van het weekend en dinsdag zal ik speciaal voor jouw een kaarsje branden. Hoop dat je deze dagen de kracht en energie vindt om alles te bespreken en dingen te regelen die je van plan was om te doen deze dagen. Ook heel veel kracht voor jouw kanjers, want dat zullen ze hard nodig hebben. Veel liefs Eline

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Marjolijn11 juni, 2011

    Hé lieverd toch.
    Wat een nare berichten toch allemaal, en jammer dat het nu zoveel minder gaat.
    Ik snap dat je al die hulpmiddelen niet wil en er erg boos en verdrietig over bent. Hoop dat je er toch gebruik van maakt als het nodig is, al is het maar voor je eigen gemak en je toch wat zelf kunt doen.
    Ook hoop ik zo dat je dinsdag wat duidelijkheid krijgt en ze jou wat verlichting kunnen geven.
    Meissie, pas goed op jezelf en doe wat nodig is, maar vooral zorg goed voor jezelf.
    Ja, ik zou willen dat ik meer voor je kon betekenen, maar zou ook niet weten hoe.
    Voor nu maar weer een dikke knuffel en veel liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi lieve nicht,

    Het is inderdaad zo moeilijk om onder woorden te brengen wat je voelt als je jou blog leest. We willen jou allemaal beter maken dat verdien je, iemand met zoveel wilskracht doorzettigsvermogen en moed. We leven met jullie mee en blijven vechten kanjer.

    groetjes Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jeetje Monique, wat een schrik! dat er toch ook uitzaaiingen zijn gevonden in je hersenen en wat moet je inderdaad veel inleveren nu. Kan me voorstellen dat je in een rollercoaster van gevoelens en gedachten zit deze dagen. Ik hoop van harte dat ze in het ziekenhuis een behandeling zullen kunnen vinden waardoor je zo lang mogelijk thuis kunt blijven bij Eef en de meiden. Een zo rustig mogelijk weekend toegewenst meis.
    Liefs,
    Ada (K.)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. de scherpe kiezels op je pad,ik zou ze zo graag voor je wegschoppen....het kaarsje brand liefs Sacha

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een verdrietig nieuws...Ik denk veel aan jou! Zet hem op lieve Monique! Liefs Ivana

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lieve Monique. Wat zijn de verschillen groot op een klein stukje aarde. Voor de één vreugde en toekomst, voor de ander twijfel, angst en pijn. het één vecht nog harder tegen je dan het ander en het is niet te sturen. Onmachtig staan we om jou heen en kunnen alleen hopen en bidden dat er nog behandeling is. Heel veel sterkte voor jou en je kanjers. Liefs Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Weet dat ik aan jullie alle 4 denk maar weet niets te schrijven. Hoop zo op een heeeeeeeel goed plan dinsdag liefs van ria s

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Weet niet wat te zeggen denk heel veel aan jullie en hoop dat ze dinsdag met een goep plan komen liefs ria s

    BeantwoordenVerwijderen