woensdag 28 december 2011

Gesprek oncoloog

Vroeg op pad naar het ziekenhuis,heel luxe we werden gelijk geholpen.
De chemo gaat morgen niet door dit omdat de waardes niet verbeterd waren ook niet heel erg verslechterd maar dit zegt wel dat de chemo niet meer zijn werk doet. De energie moet ik weer opbouwen de oorzaak van de ochtend zo moeilijk opstartte kan meer dingen zijn o.a.gekeken bloeddruk maar deze was goed,het kan ook zijn van de bijwerkingen van dexamethason mijn bijnieren niet snel opstartte in de ochtend deze maken o.a. Adreline aan welke je toch nodig hebt. Ook kan het nog van de bestralingen op mijn hoofd zijn,of combinatie van deze. Ook hebben we de medicijnen doorgenomen,ze vond dat ik te veel paracetamol gebruikte en ook nog diclofanac,ze vond het beter om met morfine pleisters te beginnen voor al de pijntjes bij elkaar en de onrust in mijn lijf weg te nemen. Even schrikken want dit associeer je toch met het eind? Maar het is een kleine hoeveelheid een kinderpleister. Ook vertelde ze dat als ik het verder in mijn ziekte moet gaan gebruiken je lijf er vaak beter op regeert wat betreft bijwerkingen.
Morgen wel de APD en over vier weken weer controle echo van buik en bloedcontrole.
We hebben een fijn gesprek gehad en eigenlijk ben ik blij dat dr. Bos de beslissing een soort gaf dat ik moest stoppen en even mijn lijf weer rust geven en proberen weer op kracht te komen.Haar uitleg was duidelijk.

Wij hebben al oliebollen en appelflappen in huis Eef en Lianne hebben samen gebakken en ze zijn heerlijk!
Ik probeer de laatste kerstbal af te maken ,lag half afgemaakt naast me en je moet eerst iets afmaken voor je aan iets nieuws begint.



Even een vraagje voor Diana ik kan niet meer regeren op je blog maar lees wel mee! Zijn er meer problemen met plaatsen reactie?

12 opmerkingen:

  1. Hoi lieve Monique, wat jammer dat de chemo niet meer genoeg doet. En ik kan me helemaal voorstellen dat je schrikt van morfine. Ik hoop dat de kleine hoeveelheid genoeg voor je doet.

    Oliebollen en appelflappen, heerlijk! Wij hebben een open keuken en bakken nooit zelf, maar ik zie dat jullie dat goed hebben opgelost. Op de middelste foto is mooi te zien hoe jij de bakboel in de gaten houdt vanuit de kamer :-).

    Reageren op mijn weblog zou mogelijk moeten zijn. Ik krijg wel weinig reacties :-(, misschien is er toch iets technisch mis. Gisteren om 11 uur was de laatste reactie. Ik ga even uitzoeken of ik zelf iets fout heb ingesteld en anders doe ik een melding bij weblog.nl. Dank je wel voor het melden in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja.... en dan weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen, ben ik wel blij dat jullie een fijn gesprek hebben gehad en ben ik ook blij dat de dokter beslissingen neemt....... maar ja.... sommige dingen weet je heel goed in je achterhoofd, maar wil je lang niet altijd horen....
    Maar ik kan ook meegenieten van de foto's! En dan vind ik vooral de middelste leuk, daar waar jij geniet van een oliebol!!!! hahaha, geweldige fotograaf!!!!! ;-) Kuzz voor jullie alle vier! Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Monique, jeetje toch die chemo stoppen... Wat jammer dat ie niet meer doet wat ie moet doen! Jou kwaliteit van leven geven. Maar misschien is deze beslissing die je niet zelf hoefde te nemen wel eentje die je die vervelende pijn kan laten verminderen door die pleisters.
    En juist nu met Sjaak z'n overlijden, daar wordt jou bolletje niet echt heel rustig van hè?! Jammer dat ik er niet voor je kan zijn as vrijdagochtend. Maar Merian zal mij zeker goed vervangen!! Heel veel sterkte en rooster me maar veel in komende tijd, ik heb wat in te halen... ��
    Maak er een mooie jaarwisseling van, je hebt het toch maar weer gedaan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mogge meissie,
    Ja je lijf geeft vaak zelf aan wat het niet meer wil en daar dan ook niet meer voor wil werken.En met je hoofd en gedachten kom je dan op dezelfde lijn uit. Zoals jij nu ook een beetje blij bent dat de chemo vandaag niet doorgaat. De klap van het niet meer werken komt dan ook niet zo hard aan. Je voelt het zelf ook wel aankomen.

    Gezellig hoor, oliebollen bakken en jij zo lekker meesmikkelen op de achtergrond.

    Succes vandaag en dan op naar een fijne jaarwisseling.
    Dikke knuffel voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi lieve Monique. Jammer dat de chemo zijn werk niet meer goed doet. Gelukkig hoefde je de beslissing niet zelf te nemen, lijkt me erg moeilijk. Wat een kanjer is Lianne toch. Ze maakt vast de lekkerste oliebol smul er maar van. Dat het met Sjaak toch nog zo snel is gegaan zit je ook niet mee. Toch wil jou en je kanjers een goede jaarwisseling toewensen.
    Geniet van elkaar.
    Dikke kus, Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo monique,
    fijn dat het toch een goed gesprek is geweest,soms heb je gewoon een zetje nodig om een beslissing te nemen of te laten nemen.Nu heb je even tijd om weer wat rust en energie op te bouwen.
    vanuit limburg wensen we jullie allemaal een gloednieuwjaar met veel lichtpuntjes. Els

    BeantwoordenVerwijderen
  7. lieve Monique,wij denken vanaf de afdeling aan je
    dikke kus namens onsss X

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het einde van het jaar is geen einde en geen begin,
    maar een voortgaan met alle wijsheid die ervaring ons kan bijbrengen.
    Fijne jaarwisseling.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Monique en familie,
    Fijn dat het een goed is gesprek is geweest, soms moet een ander de beslissing voor je nemen, hoe moeilijk dat ook is.
    Nu even tijd om je energie wat op te bouwen en hopelijk even wat rust in je hoofd. Wat een geweldig leuke foto's van jullie. Inderdaad, jij zo op de achtergrond smullend van je oliebol!
    Wat hebben we toch prachtige Chinese kids!
    Shun An is al helemaal in de ban van het vuurwerk, dat zullen de genen dus wel zijn :-)
    Wij wensen jullie een mooie jaarwisseling en natuurlijk zoveel goeds voor 2012!!!
    Liefs Shun An, Marcel en Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijn dat je veel vertrouwen hebt in de arts en zij ook de beslissing neemt om je lijf rust te gunnen.
    Goede jaarwisseling toegewenst met jouw kanjers en inderdaad veel lichtpuntjes in het nieuwe jaar.
    Dikke knuffel en kus Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Kan me voorstellen dat je schrok van die morfine; schrok er zelf ook van moet ik je eerlijk zeggen en ik snap je associatie. Maar uiteindelijk lijkt het dus ter vervanging van die andere medicijnen die ook niet mis zijn qua uitwerking denk ik.
    Voor de komende vier weken dus even rust, even op adem komen van al dat vechten. Ik hoop dat je veel dingen zult kunnen doen waar je energie uit haalt.
    Fijne jaarwisseling meis.
    Lieve groet,
    Ada (K).

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ria Berkhout-Rieken31 december, 2011

    Hallo Monique,
    Ik hoop dat je mijn bericht niet 2x ontvangt, maar ik heb dit nog niet eerder gedaan en denk dat het zonet niet goed is gegaan.
    Ik lees jouw blog eens in de paar maanden, en nu dan weer (31-12) bij het overdenken van het afgelopen jaar. Ik heb dan iedere keer weer veel bewondering voor jou en je gezin. Ik hoop ook komend jaar weer op een wonder voor jullie, dat men iets mag ontdekken dat zorgt dat jij nog vele jaren bij je gezin kunt blijven.
    Voor jullie alle goeds voor 2012!
    Peter en Ria Berkhout

    BeantwoordenVerwijderen